Aijemmin tänään otettiin 15 min. tokotreenit Jillan kanssa. Tavoitteena saada hyppy hyväksi (Jillan kanssa ei aikaisemmin varsinaisesti hyppyä tokoliikkeenä treenattu) sekä paikallamakuuta varmaksi.
Perusasennon Jipu alkaa ottamaan jo itsenäisesti, ettei tarvitse kättä apuna. Seuraamista otin yhden pätkän, johon sisälsin aika paljon käännöksiä, jossa varmistin hyvän kontaktin. Ja sitten siihen hyppyyn. Aluksi otin sen sivulleni ja pieni käsiapu ja käsky "hyppy". Meni esteen yli hienosti ja sanoin "paikka" kaskyn, jonka se hallitsee aika hyvin. Jilla seisahtui paikalleen ja heti palkkaus. Tämän tein viisi kertaa, kahdella ensimmäisellä pieni käsiapu ja lopulta se tiesi jo itse milloin hypätään. Ja oli hyvin paikallaan esteen takana. Tämä sujui hyvin :).
Vuorossa paikallamakuu. Pyysin sen taas sivulle ja käskin maahan. Tähän se ei kuitenkaan reagoinut mitenkään, joten se tarvitsi käsiavun, ennen kuin meni maahan. Paikallaan se pysyi sen 30 sekuntia, jonka jälkeen kävin palkaamassa. Tein tämän kaksi kertaa. Nyt tavoitteena maahan ilman käsiapua.

Jälen tein niin, että aluksi selvä alkupiste, jonka jälkeen talloin jälen ja loppupisteeseen laitoin palkan. Ensimmäinen jälki oli melko suora ja lyhyt, joka onnistuikin erinomaisesti.
Toinen jälki oli pidempi ja sisälsi käännöksen. Tässä jälessä Jilla meni yhdessä kohdassa sienen luo, eli eksyi jäleltä, mutta löysi hyvin takaisin ja pääsi loppuun.

ps. Minun rippikuvat otettiin etukäteen, jo eilen. Huomanna saatan saada itsekin nähdä ne ja laitan tänne blogiin :). Kuvia otettiin monta sataa, koirien kanssa ja ilman...