On pakko tehdä tällainen tiivistelmä vuodesta 2008, joka onkin ollut kaikin puolin todella hieno. Vuoteen mahtuu paljon kaikenlaisia eri asioita. Tässä on itsellekin hyvä kertaus siitä mitä on tehty ja mitä on tapahtunut.

 

Alkuvuodesta juhlittiin Iitu-mummelin synttäreitä, kun Iitulle tuli 11v. täyteen. Ja mikä hienoa on, että mummo porskuttaa vieläkin pirteällä mielellä eteenpäin

2192053.jpg

7. helmikuuta olikin vuoden yksi suurimmista päivistä, kun meille tassutteli ruskea kelpie tyttönen Jilla, joka hurmasi meidät kaikki!

2192062.jpg


 

Yksi hieno hetki tulee mieleen maaliskuun lopulla, kun omassa kotinäyttelyssämme, Lappeenrannan koiranäyttelyssä kilpailin rakkaan Sanni-shelttini kanssa junnuissa. Tuomari, Markku Kipinä piti meistä kovasti ja suureksi yllätykseksemme voitimme koko kisan ja olimme PP1!

Samaisessa näyttelyssä meidän Iitu oli Mari Palgin arvostelemana eh/4! Mummo nautti niin kehässä olemisesta ja tulokseen sekä arvosteluun ei voi olla kuin tyytyväinen.

2192088.jpg2192094.jpg


2192126.jpg2192132.jpg

 

Keväällä Sannin kanssa uskallettiin ensimmäisiin tokokokeisiin. Sieltä irtosi kakkostulos.

 

Jillan kanssa yhteiselo on ollut kaiken kaikkiaan oikein mukavaa ja kaikkea sitä kerettiinkin tehdä. Mätsäreissä pyörittiin heti pentuaikoina ja tokoa sekä agilityä aloitettiin kokeilemaan, tietysti pennun ehdoilla.


2192151.jpg

 

En voi olla mainitsematta hauskoja parikilpailuja Iitun ja Sannin kanssa niin mätsäreiden, kuin leikkimielisenä agility parikilpailuna Kenkun synttäreillä. Meidän mummot ;).


2192158.jpg

 

Toukokuussa käväisimme Sannin kanssa näyttelyssä, jossa olimme veteraaniluokassa ekaa kertaa. Sannlla meni hyvin, kun oli eri/2 ja saaden elämänsä parhaimman arvostelun.

2192169.jpg

 

Kesällä oli minun ja Sannin tokopuolen huippuhetki, kun Kouvolassa Sanni repäisi 179 pistettä ja sai ykkösen sijoittuen kovasta joukosta 5. sijalle.

 

Kesäkuun lopulla oli Jillan debyytti näyttelykehissä kun Lappeenrannassa oli tänä vuonna kelpieiden erkkari. Tuomarina oli Camilla Allnutt, Australiasta. Jipun näyttelyura alkoi loistavasti, kun tuloksena oli kp, rop-pentu ja bis-pentu.

Sammaisessa näyttelyssä kilpailin junnuissa Sannin kanssa sijoittuen 2.

2192184.jpg

 

Kesäloma oli oikein mukava, välillä kerkesimme myös lataamaan "akkuja" veneillen.

2192194.jpg

 

Heinäkuun alussa oli reissu Ruotsiin maailmanvoittaja näyttelyyn. Olin siellä esittämässä Retan pn-kehässä ja bis-kasvattaja kehässä Gastan kanssa. Siellä isossa kehässä tunnelma oli huikea.

Minusta oli erityisen hienoa nähdä ihan livenä Jipun mummo Gasta sekä tutustua matkalla Camillaan. Edelleen on hienoa saada kirje ja kuulla mitä kuuluu maapallon toiselle puolelle.

2192200.jpg

 

17. heinäkuuta Sanni täytti 9.v ! (Lahjojensa kanssa, ahneena yksi luu ei ollut näköjään tarpeeksi...)


2192209.jpg

 

Pääsin ripille 27.7, kiitos Pasi rippikuvista!


1772061.jpg1772130.jpg

 

Kesäloman loppu huipentui LPKY:n mukavalla leirillä Jillan kanssa.

 

Jilla pyörähti erkkarin jälkeen vielä kolmesti pentuluokissa, joista irtosi rop-pentu ja kp joka kerta.

 

Syksyllä kennelyskä kävi läpi ensimmäistä kertaa meidän koirat. Siitäkin onneksi Jilla-pentunen ja sheltti-mummot selvisivät hyvin.

2192213.jpg

 

Agilityn epävirallisissa kisoissa käväistiin mummon kanssa pitämässä pari kertaa hauskaa. Pari nollaa sieltä irtosi ja rangin-listan 13. sija. Ei hassummin jo 12 vuotta lähenevältä Iitulta.

Mummon kanssa seuranmestaruuskisoissa minusta tuli juniorimestari! Tästä siis koiralleni kiitos!

2192219.jpg


Sannista tuli alkusyksystä viiden tokokokeen jälkeen TK1! Ja sanotaan vielä, että vanha koira ei oppisi uusia temppuja. Sanni oli silloin, kun TK1 tuli, reilu 9.v.

 

Osataan me kyllä sitten rentoutuakin..

2090867.jpg

 

Marraskuussa Jilla oli ekaa kertaa junioriluokassa, josta sai hyvän arvostelun, tuloksin eri/1 ja Rop-junnu. Olimme vielä Bestsellerin kasvattajaryhmässä, joka oli rop-kasv.

 

Joulukuussa oli kauan odotettu messari, jonka tuloksia en ollut osannut edes kuvitella. Itse olin kovassa kuumeessa, mutta se kannatti. Jillan nimen eteen sai tuon päivän jälkeen lisätä JV-08 & V-08. Jipu sai ekan serttinsä ja oli vsp. Myös Bestsellerin kasvattajaryhmä esitettiin (Jilla, Rape, Kelju ja Tehno) tuloksin rop-kasv!

Elämäni ensimmäistä kertaa koirani myös doping-testattiin. Se oli myös kokemus sinäänsä, ja eipä taida olla suomessa kovinkaan montaa kelpietä testattu, ellen aivan väärässä ole.


2148722.jpg2148622.jpg

 

Jilla vietti sisaruksineen vielä 1.v synttäreitään 16.12. Niin se vuosi mennä hujahti nopeammin kuin olisin uskonut. Yksi vuosi elämää Jillan kanssa takana ja toivottavasti monen monta vielä edessä.


2192235.jpg

 

Uusi vuosi tuo tulleessaan varmasti paljon kaikenlaista. Suunnitelmia ja "tavoitteita" voin kirjoitella ensi kerralla.

 

Tulipa tosi pitkä juttu näistä vuoden tapahtumista. Vaikka tuossa onkin lähinnä tuloksia kisakentiltä ja näyttelyistä, on ne tavalliset arkipäivät hienoja ja tapahtumarikkaita Iitun, Sannin ja Jillan kanssa.

 

On ollut mukavaa tutustua paljon uusiin ihmisiin enemmän ja vähemmän sattumien vuoksi.

 

Montaa ihmistä olisi syytä kiittää, ketä mistäkin, mutta jos alan tässä nimiä listaamaan, voisi siitä tulla melkoisen pitkä. Tiivistettynä vain:

 

Kiitos Jillan sisaruksille omistajineen, on ollut hienoa pitää näin paljon yhteyttä ja nähdäkin teitä. Kiitos myös muille kelpieihmisille treeniseurasta.

Ja kiitokset kuuluu myös meidän tokoporukalle!

 

Näyttelyreissuja on tullut jonkin verran. Mukavaa matkaseuraa on ollut ja on ollut ilahduttavaa, kun tuttujen kyydillä on päästy näyttelyihin ja muillekin kisakentille.

On ollut kivaa myös esittää koiria rotukehän puolella. Jatkossakin saa kysyä, jos tarvitsee esittämisapua.

Hyvää lenkkiseuraakaan unohtamatta ja niitä joilta olemme saaneet kullanarvoisia vinkkejä.


Okein iloista ja menestyksekästä uuttavuotta 2009!


2192058.jpg