Ensinnäkin, iso kiitos loistavasta matkaseurasta serkulleni!

Suomessa ollaan oltu nyt maanantaista lähtien. Kyllä täytyy sanoa, että tunsi itsensä pieneksi suurien pilvenpiirtäjien keskellä. Matka sujui kaikenkaikkiaan hyvin, aikaero oli huimat kuusi tuntia. Kuvia räpsin huimat 1012 :). Vaikka välillä se oli hyvinkin haastavaa saada onnistuneita kuvia, kun oli niin kirkkaita valoja tosi pimeässä, tai vahva savusumu tai kirkas auringonpaiste tai.... Hostellimme olivat todella siistejä kaikki neljä. Ja hyvä juttu, että kaikissa oli wc-pönttö, eikä reikää lattiassa, kuten Kiinassa on yleistä.

Nyt iho on palanut ja väriä ihan kiitettävästi, ja aurinkoa sai Sanyalla ottaa koko talven edestä ;). Pekingissä katsottiin nähtävyyksiä, Hong Kongissa shoppailtiin ja Sanyalla rantaloma. Kaikki yhdistetty, jesh!

Kiinalaisen katukeittiön antimia. Paikalliset ostelivat syötävää paljonkin näistä, minulle suurin osa oli liian eksoottista. Tarjolla oli kaikenlaisia sisäelimiä, mereneläviä ja hedelmiä. Kyllähän me mustekalaa maistettiin vartaassa.

Teetä siellä juodaan paljon. Ennen ruokaakin ravintolassa tarjottiin aina teetä. Kävimme perinteisessä Kiinalaisessa teesereomoniassa. Siellä sain mistaa monia kymmeniä eri teemakuja. Ihan erilaista kuin meidän pussiteet.

Olympiastadioni. Upea.

Ei sitä jokapäivä olla Taivaan Temppelin kanssa samassa kuvassa...

Temppeli oli täynnä hienoja kuvioita ja yksityiskohtia

Tässä vain pieni osa Kiellettyä kaupunkia.

Kiinassa on uskomus siitä, että leijonat suojelevat tärkeitä paikkoja. Kielletyn kaupungin uros leijona.

Valoja loisti kaikkialla....

Ihmisiä oli aivan tosi paljon ja liikenne suorastaan hurjaa..

Pekingistä lensimme Guangzhouhun ja sieltä junalla Hong Kongiin. Siellä lähinnä shoppailimme, mutta oli aivan pakko käydä Victorian satamassa ja sen "piikissä".

Alla Victorian satama päivällä (ja savusumussa).

Aivan ränsistynyttä ja uutta rakennusta sekaisin....Tämä oli hyvinkin tavallinen näky.

Hong Kong yöllä

Kaksi isoa pilvenpiirtäjää vierekkäin

Kävimme puolentunnin "risteilyllä"

Kaunis Victorian satama yöllä

Tyypillinen näkymä

Savusumua ja kirkkaita valoja

Kiinan lentokentälllä syöty annos...hyvää

Siltoja siellä meni yli ja ali ja joka sivulta

Hong Kongista lähdimme sitten taksilla Guantzhoun lentokentälle ja sieltä Sanyalle. Vastassa olikin trooppinen, eli kuuma ja kostea ilma. Kävimme Sanyalla myös tunnin kokovartalohieronnassa.

Maistelimme mereneläviä siellä, alla olevassa kuvassa yksi niistä

Kävimme myös Kuumilla lähteillä jossa oli erilaisia altaita. Vesi oli todellakin kuumaa (yli 50 astetta meilkein kaikki). Siellä oli mm. kahviallas, teeallas, kookosmaitoallas, yrttiallas, kauneus-, terveys-, ja toivomusaltaita. Lisäksi siellä oli kalaterapia-allas, siellä pienet kalat söivät kuollutta ihoa. Jännä kokemus sekin.

Alla teealtaassa. Teepannu siellä oli ja ihan oikea iso teepussi. Näitä once in the lifetime juttuja ;)

Kuvassa munakasta ja tiikerikalaa hapanimelä kastikkeessa.

Ensimmäistä kertaa kookokeseta maitoa. Takana hedelmäkojuja, joista maistelimme melkein kaikkea. Puristettu appelsiinimehu oli tosi hyvää, samoiten tomaatit, mangot, ananakset yms. Lohikäärmehedelmä ja litsiluumukin oli parempaa kuin odotin ;).

Teimme reissun Wu Zhi Shan - saarelle, jossa aurinko porotti täysillä, merivesi oli aivan kirkasta ja korallia näkyi. Ihana paikka!

Sanyalta lensimme Pekingiin vielä kahdeksi yöksi. Kävimme Kiinan muurilla kävelemässä n. 8 km. Ihmeellinen paikka, muuri vain jatkui, jatkui ja jatkui...Ja erilaisa rappusia riitti. Osa muurista oli alkuperäistä (ennen ajanlaskun alkua rakennettu) ja osa vähän myöhemmin korjattua.

Näkymät muurilta

Portaat olivat hyvinkin jyrkkiä....

Viimeinen auringonlasku Kiinassa piti ikuistaa....

Vastassa lentoasemalla oli iskä, äiti ja Mika, sekä Jilla :). Himppulta sain kyllä kuulla kunniani kun olin ollut kaksi viikkoa pois. Naamaa nuoli ja hiuksia repi ja retutti muutenkin ja häntä vispasi niin kovaa, että ajattelin sen irtoavan kohta :D. Täytyy sanoa, että kiva lähteä reissuun ja upeita kokemuksiahan kaksiviikkonen oli täynnä. Mukavaa oli kuitenkin palata kotiin ja tervehtiä kolmea iloista karvakuonoa :).