Äsken kävimme Jillan kanssa möllitokossa. Meidän porukat oli ensimmäistä kertaa katsomassa "kisatilannetta". Ajattelimme, että näin möllikisoissa on hyvä kokeilla, miten homma toimii. Ilmoittauduimme alokasluokkaan ja Jilla oli siellä parkkihallissa aluksi tosi iloinen ja ajattelin, että meillä on hyvä vire tänään, vaan taisimpa erehtyä....

Tietyissä kohdissa homma toimi ihan hyvin, mutta sitten taas katse harhaili iskään ja äitiin sekä muutenkin oli huonosti kuulolla. Jotenkin ihan erilainen fiilis, kuin siinä virallisessa kokeessa, jossa viimeeksi oltiin. Jilla oli silloin enemmän iloinen ja kokeen jälkeen nuoli hirveesti minun naamaa yms. Yritin nyt liikkeiden välillä tsempata koiraa mahdollisimman paljon, mutta Jilla oli jotenkin aivan muualla....

Luoksepäästäyys: 10 Tässä ei ongelmaa, istui paikallaan.

Paikalla makuu: 0 Tämä on yleensä on se liike, joka sujuu meiltä, mutta nyt ei. Meni maahan ja jäi sinne. Sitten noin 15 sek. kuluttua nousi istumaan ja istui hetken. Tämän jälkeen otti askeleen ja varmaan toisenkin ja venytteli oikein paljon. Venytti molemmat takajalat vuorotellen ja vielä etukroppaa. Varmaan joku sijaistoiminto.Kun oli venytellyt jäi siihen seisomaan paikallaan. Joskus tulee siis näitä "yllätyksiä", vaikka olisi kuin "varma" liike.

Seuraaminen kytkettynä: 7 Edisti vähän ja kontakti tippui, kun piti varmistaa missä muu perhe on. Paikkapaikoin oli kuitenkin ihan ok. Vasempaan kääntyessä oli itselläni "ongelma" kun koira edisti niin oli "vaikea" käntyä.

Seuraaminen vapaana: 7 Alku lähti tosi hyvin ja kesti jonkin aikaa, mutta aivan lopussa Jilla kävi haahuilemaan. Tuomari sanoi, että alun perusteella oltaisi saatu jopa 10, mutta lopun haahuilu puotti pisteitä.

Maahanmeno: 6 Ei mennyt ensimmäisellä käskyllä maahan, kun ei ollut kuulolla ja minä annoin tosin paljon vartaloapuja (en ilmeisesti luottanut koiraan). Hyvää tässä liikkeessä oli se, kun palasin sen viereen niin ei edistänyt vaan odotti käskyä "sivu".

Luoksetulo: 10 Tämä liike sujui hyvin. Jäi paikallaan istumaan ja käskyn saatuaan tuli tosi kovaa vahtia suoraan sivulle.

Seisominen: 7 Tähän taas kaksi käskyä, mutta kun pysähtyi niin ei enää hiipinyt.

Estehyppy: 10 Alussa oli tosi kiinnostunuut Rapesta. Ja sain toistaa sanaa "sivu" aika monta kertaa. Mutta kun en ollut sanonut sanaa "valmis", niin tästä ei pudonnut pisteitä. Muuten hyppy sujui tosi hyvin.

Kokonaisvaikutus: 7 Yritin hyvin tsempata koiraa, mutta "haahuilu" tiputti alaspäin.

Pisteet: 135 ja 3. tulos

Nyt ainakin tietää mitä harjoitella. Pitäisi saada mahdollisimman koemaisesti liikkeitä, mutta sellain, että vire pysyisi hyvin yllä. Ja muu perhe saa jäädä kotiin ;). Mutta oppi ja ikä kaikki, näinhän se menee.

Mutta kun haluamme olla positiivisia niin on hyvä, että ei ennakoinut missään vaiheessa, mutta aina käskyn "sivu" nousi istumaan. Ja siihen myös, että vaikka oli vire noin alhainen, niin teki silti luoksetulon ja hypyn tosi hyvin. :)

Siellä sitä vain katotaan, missä muut ovat....

Lähti hyppäämään tosi reippaasti...hyvä juttu.

Tässäkin sillä on tapana ennakoida ja käydä istumaan, nyt onneksi odotti käskyä.