KUVIA LISÄTTY!!!

Eli nyt on suorastaan huojentunut olo, kun jännitys on ohi. Ajattelin jo eilen illalla, että kokeessa ei jännitetä, mutta niinhän siinä kävi, että jännitin ja paljon.

Jilla, jännityksestäni huolimatta pystyi keskittymään yllättävän hyvin. Vasinkin loppua kohden. Koepaikka oli Citymarketin parkkihalli ja tuomarina toimi Anne Nokelainen. Pistesaldomme näyttää tältä:

Luoksepäästävyys: 9 Tuomari katsoi koiralta hampaat ja kävi kaikki rauhassa läpi. Jilla malttoi istua, kun tuomari tuli ja hampaiden katsomisen aikana, mutta tämän jälkeen nousi seisomaan.

Paikalla makaaminen: 10 Kävi ensimmäisellä käskyllä maahan ja oli ihan rauhallisen näköisesti siellä 2 min. Nousi myös reippaasti perusasentoon.

Seuraaminen kytkettynä: 6 Tässä Jilla oli jotenkin hämillään ja alku oli kaikkea muuta kuin seuraamista, kunnes heräsi tilanteeseen. Alku siis lähti huonosti, mutta lopussa jo seurasi hyvin.

Seuraaminen taluttimetta: 6 Tässäkin hyvää seuraamista, vähän edistystä yhdessä vaiheessa. Sitten puolessavälissä piti käydä haistelemassa läheinen vesilätäkkö. Mutta loppuakohden taas paremmin.

Maahanmeno: 8 Seuraaminen ihan ok, ja maahan meni ihan hyvin. Itse vain annoin pienen käsiavun, vaikka tiedän että koira osaa. Tyhmä minä. Oma vika, että tästä lähti pisteitä. Mutta nousi maasta hyvin istumaan, eikä edes ennakoinut.

Luoksetulo: 10 Jäi hyvin paikalleen ja odotti käskyä. Juoksi luokseni kovaa vauhtia ja tuli suoraan sivulle. Jee!

Seisominen: 8 Fiilis alkoi olemaan paljon rennompaa ja meillä oli ihan mukavaa jo :). Seurasikin paremmin, kuin seuraamisliikkeesä. Otti korkeintaan pari askelta, mutta pysähtyi siis melkein heti. Eikä ennakoinut kun palasin sen sivulle.

Hyppy: 10 Hyppäsi ekalla käskyllä reippaasti ja "paikka" käskyn saatua pysähty odottamaan. Kun palasin koiran viereen, ei ennakoinut vaan odotti "istu" käskyä.

Kokonaisvaikutus: 7 Oma käsiapuni, johon tulisi kiinnittää huomiota ja huomasi, että jännitin. Mutta tuomari sanoi, että koira kyllä osaa liikkeet oikein hyvin.

Yhteensä 164 pistettä, 1. tulos!

Omat fiilikset on tosi hyvät ja nyt on luottamusta koiraan ja itteensä enemmän. Ja luulen, että seuraavassa kokeessa ei jännitä niinkään paljon. Itseasiassa seuraaminen hihnan kanssa ja ilman meni varmaan sen takia miten meni, koska koira oli paineistunut minun jännityksestä. Mutta loppua kohden Jilla sai enemmän tekemisen intoa ja minustakin tuli rennompi.

Nyt seuraava koe onkin vasta todennäköisesti maaliskuussa. Sitä ennen käväistään varmaan lonkkakuvissa.

Kiitos muuten kaikille, jotka tsempittivät ja kannustivat :).

Ella oli kameransa kanssa kuvaamassa, kiitos taas kuvista :).

Oltiin niin iloisia, kun saatiin paikkamakuusta 10!