Nyt on rankka, mutta hyödyllinen ja mukava leiri takana. Olimme siis Haukkulaaksossa lauantai-aamusta sunnuntai-iltapäivään. Leirillä oli muistaakseni 17 tyttöä ja poika. Saimme paljon kokemusta erilaisista lajeista mm. viestistä, jäljestämisestä, hausta, tokoagista sekä saimme kokeillä ja nähdä pk-tottistasekä näimme esineruutua.

Olimme yötä aitassa. Seuranamme oli Jenni & Ago ja sisarukset tiibetinspanielin kanssa. Yö sujui ilman suurempia ongelmia, vaikka pienessä aitassa oli neljä ihmistä ja kolme koiraa.

Viesti sujui ihan hyvin. Aluksi otimme niin, että olimme kentällä jossa Silja ja minä vuorotellen huusimme Jillaa, ja kun tuli luokse, niin makkaraa ja kehut. Ekalla kerralla vain huomio hetkeksi herpaantui Wilmaan, mutta muuten juoksi täysillä. Tämänjälkeen pääsimme metsään kokeilemaan, ja minusta tuntui, että nyt se koira vasta sytty. Ei se ollut kentällä niin kivaa, kun metsikössä :). Tosi hyvin toimi, ei ongelmia, ja juoksi kovaa, mutta määrätietoisesti.

Jälki oli meillä rinteessä, kun "helpommalla maastolla" ei enää riittänyt tilaa koska olimme viimeinen pari. Aluksi jälki kulki rinnettä alaspäin, sitten tuli kaarros ylöspäin takaisin polulle. Jilla löysi jäljen heti ja toimi yllättävän rauhallisesti ja tarkasti. (Itse olen ottenut liian helpot jäljen, koska ottaa ilmavainun ja ryntää vain sen perään). Kaarroksen kohdalla se mietti vähän, mutta löysi oikean suunaan ja meni hyvin loppun asti.

Haku olikin vuorossa tänään (sunnuntaina). Olimme taas aika loppupäässä, joten jouduimme odottamaan aika kauan. Jilla kävi aika ylikierroksilla ja puri maassa olevia keppejä yms. koska sitä kiukutti, kun ei itse vielä päässyt.
Meillä oli kaksi ukkoa metsässä piilossa, toinen pressun alla. Jilla juoksi metsässä täysiä ja löysi ensimmäisen maalimiehen helposti. Seuraava, joka oli pressun alla meni myös hyvin. Jilla vain meni niin kovaa ukkoa kohden, että taisi törmätä, mutta selvisi hyvin tästäkin.

Tokoagi, joka myös oli tänään oli myös meille uusi laji. Saimme harjoitella tätäkin lajia. Leirin lopussa meillä oli pieni kisa, joka oli kuin agilityrata, mutta se sisälsi kaksi eteen-lähtetystä ja pöydällä toisella kerralla istumisen ja toisella kerralla maahan. Rata sisälsi hyppyä, putken ja puomin. Tämä rata meni väsyneltä Jillalta ihan hyvin. Lopuksi oli palkintojen jako. Meille jaettiin kouluarvosanat. Ainoan kympin saaneita olimme me Jillan kanssa ja Jipu voittikin itselleen valjaat. :)

Kiitos kannustaville ja osaaville vetäjille, sekä leirin järjestäjille ja muille leiriläisille seurasta! Mukavaa oli ja paljon opittiin! ;)