Oli tarkoitus lähteä vain hengailmaan......mutta Iitu-mummo oli heti lähdössä niin innoissaan, että "pakkohan" sen kanssa oli mennä kehään :). Junnuihin siis ilmoittauduttiin, ja täytyy sanoa, että mummo nautti ja minä nautin kun koira nautti :). Mummeli tyytyväisenä vain heilutteli häntää ja seisoi ryhdikkäänä. Sijoituksemme oli viides, tuomari (Päivi Ahola) sanoi, että "tämä taitaa olla jo vanha koira, joka osaa jo kaiken". Mutta mummo nautti joka sekunnista ja se tässä oli tärkeintä ;).

Jillan kannsa oli siten oikeasti vain mennä katselemaan, kun meillähän on ollut se "tuomarin kopeloimis ongelma". Kuitenkin ajattelin, että Jyväskylään ei ole enää pitkä aika, eikä koiraa voi pumupulissa pitää joten ilmoitin sen vielä kehään. Saimme viimetipassa numeron 28.

Kyllähän se Jilla näki jo kun mentiin kehänauhojen sisäpuolelle, mistä oli kysymys ja kovistahan sen näki, kun piti niitä niin luimussa. Mutta seisottaessa häntä ei ollenkaan heilunut hermostuneesti, kuten ennen juoksuja. Tuomarin tullessa se oli jäykkänä ja korvat luimussa, mutta _oli paikallaan, eikä pakittanut_! Tuomari kävi huolellisesti koko koiran läpi, katsoi hampaat ja kopeloi takapäätä. Ja Jilla ei _onneksi_ pakittanut. Jes! Saimme sinisen nauhan ja jatkoimme sinisten kehään, jossa pentuja oli jonkinverran. Tottakai se näkyi vähän Jipun esiintymisestä, että ei se oma itsenä ollut, mutta edistystä oli huomattavasti. Tuomari (Mari Saukkonen)  poimi kuusi jatkoon kun ei osanut päättää kenet sijoittaa. Olimme tässä mukana ja sitten vielä liikkuttin ja seisotettiin koiria. Olimme vielä viiden sakissa mukana ja lopuksi sijoituksemme oli neljäs! Hyvä Jilla!

Itse sain tosi hyvän mielen siitä, että Jillasta näki, että sitä jännitti ja inhotti olla tuomarin kopeloitavana, mutta sitkesti se oli paikallaan :). Ja koirat saivat hyvät palkinto-tuliaiset itselleen kotiin, joita ne nyt nautiskelevat tyytyväisinä....

*kuvia saattaa olla tulossa*